Páginas

25 de mayo de 2013

Fromagerie fermier en el corazón de Osona, El Serradet de Barneres

Un rebaño de ovejas con quesería propia, esta es la frase que define "El Serradet de Barneres". En pleno centro de la comarca catalana de Osona, un rebaño de ovejas pasta tranquilamente y en la misma granja, en un pequeño obrador, se transforma la calidad de esta leche en mató, yogurt y algún queso madurado.

                  

Tres emprendedores (Xavier, Maria y Sergi) decidieron establecer una consonancia con el territorio, aprovechar todo lo que la naturaleza puede aportarnos pero sin sobreexplotarla. Las ovejas siguen un ciclo natural con su parada estacional. Se alimentan de campos y forraje de la zona. Y su leche es transformada delicadamente para poder transmitir toda la naturaleza de la materia prima. Es una filosofía de granja y quesería es similar a las "fromageries fermiers" de Francia, donde naturaleza y territorio son la base para conseguir unos quesos de alta calidad.

Si encontrais sus productos en los mercados de la zona no dudeis en probarlos, hasta las abuelas de los pueblitos de la zona dicen que elaboran un mató como el que tomaban en sus tiempos mozos. Y también podeis visitarlos en la granja!

_______________

Un ramat d'ovelles amb formatgeria pròpia, aquesta és la frase que defineix "El Serradet de Barneres". En ple centre de la comarca d'Osona, un ramat d'ovelles pasta tranquilament i en la mateixa granja, en un petit obrador, es transforma la qualitat d'aquesta llet en mató, iogurt i algun formatge madurat.

Tres emprenedors (Xavier, Maria i Sergi) van decidir establir una consonància amb el territori, aprofitar tot el que la natura pot aportar-nos però sense sobreexplotar-la. Les ovelles segueixen el seu cicle natural amb la seva parada estacional. S'alimenten de camps i forratges de la zona. I la seva llet es transformada amb delicadessa per poder transmetre tota la natura de la matèria prima. És una filosofia de granja i formatgeria similar a les "fromageries fermiers" de França, on la natura i el teritori són la base per aconseguir uns bons formatges de qualitat.

Si trobeu els seus productes en els mercats de la zona no dubteu en tastar-los! Fins i tot les padrines del poblets de la zona diuen que elaboren un mató com el que prenien en els seus temps de joventut. I també els podeu anar a visitar a la granja!


http://elserradetdebarneres.blogspot.com.es/

No hay comentarios:

Publicar un comentario