Páginas

26 de abril de 2013

Quesos de Montserrat

Si estais de turismo por Barcelona y os apetece hacer una salida a la naturaleza y despejar la mente de la urbe, podeis acercaros hasta Montserrat, macizo emblemático y distintivo de Catalunya.



Si subís arriba encontrareis un santuario y unas preciosas vistas que en días claros y soleados os permitirá ver del mar hasta los Pirineos.  Allí es donde venden el tradicional mató de Montserrat, queso fresco sin sal que se consume tradicionalmente con miel. Únicamente puede ser elaborado por queserías de la zona, y una de ellas es la quesería CAL PUJOLET que encontrareis en Marganell.  





Podréis visitar a la quesería y después realizar una buena cata de sus quesos artesanos. Des de el mató tradicional, a unos madurados de cabra y oveja, a sus nuevas elaboraciones un azul cremoso de vaca, una pasta blanda de vaca (tipo un camembert francés) y una cuaja láctica de cabra (similar al conocido rulo de cabra). Y todo acompañado con un buen vino de la zona.

Salud y buen queso!




_________________


Si esteu de turisme per Barcelona i us ve de gust fer una escapada a la natura i desconectar de la ciutat, podeu apropar-vos fins a Montserrat, muntanya emblemàtica i distintiva de les contrades catalanes.

Si pujeu adalt trobareu un santuari i unes precioses vistes que en dies clars i solejats permet veure dels Pirineus fins el mar. Allà és on es ven el tradicional mató de Montserrat, formatge fresc sense sal que es consumeix amb mel. Únicament pot ser elaborat per formatgeries de la zona, i una d'elles és CAL PUJOLET que trobareu al poble de Marganell.

Podreu visitar la formatgeria i després realitzar un tast dels seus formatges artesans. Desde el tradicional mató, a madurats de cabra i ovella, a les seves noves elaboracions, un blau cremós de vaca, una pasta tova de vaca (tipus camembert francès) i una quallada làctica de cabra (similar al conegut rulo de cabra). I tot acompanyat d'un bon vi de la zona.

Salut i bon formatge!


No hay comentarios:

Publicar un comentario